Woov laat je minder naar je telefoon kijken tijdens het uitgaan

feest

Een avondje uit is natuurlijk hartstikke leuk, maar de kans is groot dat je jezelf er regelmatig op betrapt dat je naar je telefoon zit te kijken en niet van de muziek geniet. Want waar zijn je vrienden en waar is het volgende toffe optreden? De Amsterdamse startup Woov heeft daar een oplossing voor bedacht: een app die ervoor zorgt dat je minder naar je telefoon kijkt.

“Woov is ontstaan uit pure frustratie. Op elke feest of festival zag ik mensen door telefoons ‘Waar ben jeeee?’ schreeuwen, op zoek naar hun vrienden. Da’s volledig kansloos natuurlijk, drie minuten later staan je vrienden weer bij een ander podium te los te gaan”, aldus Irfan van Ewijk, de ‘I’ van ID&T.

De app van Woov laat je dan ook allerlei handige dingen doen voor als je op een festival of feest bent. Je kunt zien waar je vrienden zijn, wat je waar kunt doen en of er nog kaarten te koop zijn. “Woov laat niet alleen zien waar je vrienden zijn, maar ook waar ze naar kijken of luisteren. Het is dan dus aan jou of je ze echt op wilt zoeken”, stelt Van Ewijk.

Woov Cities

Woov is dit jaar partner van het Amsterdam Dance Event (ADE) en brengt daarvoor een nieuwe functie uit tijdens het evenement. Het gaat om Woov Cities, waarmee het stedelijke uitgaan inzichtelijk wordt gemaakt en like-minded mensen bij elkaar worden gebracht.