PlayStation laat je met je vrienden online esporttoernooien organiseren

PlayStation-toernooi

De PlayStation 4 heeft gistermiddag een erg toffe nieuwe update uitgebracht. Na het installeren van de update kun je namelijk esporttoernooien organiseren met je vrienden. Je team mag maximaal uit honderd leden bestaan.

Met de toernooifunctie kun je je met je team opgeven voor wedstrijden in geselecteerde games. Je vindt de functie onder het Events-tabblad. Zelf kun je je bij maximaal zestig teams tegelijkertijd voegen. De verschillende rondes worden door de functie zelf bijgehouden. Daarnaast laat het zien welke spelers er door zijn naar de volgende ronde.

In eerste instantie kun je alleen wedstrijden spelen in de games Uncharted 4 en Mantis Burn Racing. Later moeten er meer spellen ondersteund worden.

Andere updates

De update bevat ook meer functies voor gezinnen met jonge kinderen. Als ouder kun je vanaf nu per account de leeftijdsinstellingen aanpassen. Daarmee kun je ervoor zorgen dat kinderen geen spellen spelen die boven hun leeftijdsgrens vallen. Ook kun je de toegestane apps en online toegang per account regelen. Dit is ook via een nieuwe website aan te passen.

PlayStation-ouders

Verder is interessant dat je geen vrienden meer hoeft te worden met een andere gebruiker om te zien wat diegene speelt. Je kunt bijvoorbeeld ook gamers gaan volgen die erg goed zijn in een bepaald spel.

Tot slot is er een update voor Twitch-gebruikers met een PlayStation 4 Pro. Zij kunnen voortaan in 1080p-resolutie en met 60 frames per seconde hun games uitzenden.

PlayStation-volgen