Pohoda festival in Slowakije bevestigt de allereerste naam voor 2022

Pohoda festival

We beginnen steeds wat meer vrijheid te krijgen en het lijkt erop dat we de komende zomer steeds normaler kunnen leven. Als de vaccinaties een beetje doorgeprikt worden, dan is er een kans dat zelfs jongeren vanaf 18 jaar medio juli ook een vaccinatie hebben. Als alles loopt zoals gepland, betekent dat ook dat er weer gefeest kan worden. Zo ook op Pohoda festival in Slowakije, die zijn allereerste naam van 2022 heeft bevestigd.

Het zal in het begin misschien iets onwennig zijn om weer op een festival te staan, maar de kans is groot dat dit nog sneller zal wennen dan het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes.

Pohoda festival

Ben je wel toe aan een feestje en denk je Pohoda festival, daar wil ik bij zijn? Dan ben je vast nieuwsgierig welke artiesten je hier kunt verwachten. De eerste naam is namelijk bekend gemaakt, en dat is niemand minder dan Nick Cave & The Bad Seeds. De band was in 2013 ook al te zien op het festival en dat is best bijzonder, het komt namelijk maar weinig voor dat grote namen weer terugkeren voor nóg een optreden.

Michal Kaščák, CEO van het festival, zegt daarover: “Normaal gesproken keren grote namen niet terug naar Pohoda, maar tijdens het concert in 2013 wist ik dat dit bij Nick Cave niet het geval was. Zo’n uitzonderlijke artiest, met zo’n uitzonderlijke performance, vraagt om een uitzonderlijke aanpak.” Michal noemt het zelfs één van de mooiste momenten in de geschiedenis van Pohoda. “Ik ben trots en verheugd dat Nick met zijn band nog een keer komt.”

Pohoda festival

Voormalige luchthaven

Pohoda festival vindt plaats van 7 tot 9 juli 2022 op de voormalige luchthaven van Trenčín in Slowakije. Er zijn verschillende tickets die je voor dit festival kunt kopen. Wil je één dag erbij zijn? Dan betaal je 59 euro.

Beeld: Pohoda festival