Pokémon maakt van slapen een spelletje met Pokémon Sleep

Pokémon Let's Go Eevee

Toen Pokémon Go verscheen, gingen we massaal naar buiten om Pokémon te vangen en in gyms te vechten. Voor het volgende mobiele spel van The Pokémon Company hoef je echter helemaal nergens heen. Met Pokémon Sleep vang je ze namelijk in je slaap, meldt Reuters.

Pokémon Sleep is een mobiele app die je nachtrust volgt en die data vervolgens voor het spel gebruikt. De game moet volgend jaar verschijnen. Ook werkt Nintendo aan een opvolger van de Pokémon Go Plus: een slaap-tracker waarmee je Pokémon kunt ‘vangen’, zonder je telefoon te hoeven pakken.

Het idee van Pokémon Sleep is dat er datapunten verzameld worden over hoe lang je bijvoorbeeld geslapen hebt en wanneer je wakker werd. Die datapunten worden vervolgens gebruikt om de gameplay aan te passen. Hoe de gameplay precies aan wordt gepast, is echter niet bekend gemaakt.

Pokémon Home

Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat het de cloud-gebaseerde dienst Pokémon Home gaat lanceren. Deze dienst zit niet vast aan een enkel systeem, en werkt met Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en de nog te verschijnen spellen Pokémon Sword en Shield, meldt Engadget.

Met Pokémon Home moet je onder meer Pokémon kunnen ruilen met anderen. Daarnaast kun je de Pokémon uit je andere games verplaatsen naar nieuwe spellen. De dienst moet begin 2020 verschijnen.