Polaroid komt met simpele, vriendelijke 3D-printer

ModelSmart 250s

De CES 2016, ’s werelds grootste technologiebeurs, was ook dit jaar afgeladen met nieuwe 3D-printers. Opvallend was de Polaroid ModelSmart 250s, een printer die 3D-printen simpeler maakt.

Waar veel enthousiastelingen vaak terugvallen op de MakerBot, een robotarm die onder andere 3D kan printen, is de Polaroid 3D-printer een stuk simpeler. In plaats van honderden instellingen zoals de MakerBot, beschikt Polaroids printer slechts over tien instellingen.

Volgens The Next Web is één van de instellingen die simpeler is, de dichtheid van het materiaal. Waar je op andere printers tientallen instellingen moet aanpassen om iets dikker of minder dik te krijgen, is het slechts één instelling op de Polaroid ModelSmart 250s.

Naast het printen met plastic biedt de printer ook ondersteuning voor printen met hout. Ook hoef je zelf niet de voorraad van printmateriaal in de gaten te houden, dat doet de printer namelijk voor je. De printer gaat ongeveer 2200 dollar kosten, al is het nog niet bekend wanneer het product in de winkels ligt.

Recentelijk schreef Tosca twee uitgebreide artikelen over 3D-printing: De 11 beste 3D-printers voor bij je thuisBouwstenen van de toekomst: met welke materialen werken 3D-printers?