IonVR met RealSense: Een goedkoop alternatief voor de HTC Vive?

Intel gaat samenwerken met IonVR: een jong bedrijf dat zich richt op de productie van virtual reality-headsets voor smartphones. Op basis van Intels RealSense-technologie kun je met de IonVR-bril rondlopen zonder tegen objecten aan te botsen.

Met RealSense is Intel erin geslaagd om een techniek te ontwikkelen die erg geschikt is voor virtual reality. Met een speciale camera ziet de VR-bril namelijk objecten of de handen van de gebruiker, zonder extra controllers of lasers. Dat meldt The Verge.

Op dit moment gebruikt IonVR een prototype van Intels RealSense Smartphone Developer Kit, een Android-telefoon met RealSense-technologie. Dit zorgt ervoor dat objecten tot drie meter afstand ontdekt kunnen worden.

De huidige versie van de VR-bril die IonVR momenteel verkoopt (zonder RealSense) kost 229 dollar en is gemaakt met hulp van een 3D-printer. Deze VR-bril werkt met bijna iedere smartphone tussen de 4,5 en 6 inch. Door gebruik te maken van een techniek die ze MotionSync noemen zegt het bedrijf het feit dat veel gebruikers misselijk worden bij langdurig gebruik “bijna opgelost” te hebben.

Als de RealSense-technologie geïntegreerd gaat worden in meerdere smartphones dan is de IonVR-bril niet de enige met deze functie. Dat zou betekenen dat VR-brillen die gebruikmaken van een smartphone niet een extra controller nodig hebben om gebruikers games of andere toepassingen te laten aansturen. Iets wat bij andere VR-brillen opgelost wordt door een camera op de voorzijde van de bril te monteren, zoals ook het geval is bij de Vive Pre.