Vergeet de tafeltennistafel: deze Pong-tafel moet je hebben op kantoor

Misschien ken je het nog van vroeger: het klassieke spel Pong. Vorig jaar werd er al een video op YouTube gezet van een fysieke versie van het bekende videospel, maar nu is hij echt beschikbaar voor jouw eigen kantoor (of woonkamer!).

Op de tafel zet je een vierkant blokje die je heen en weer schiet. Je bestuurt je virtuele controller met een cirkel die je draait voor de juiste richting en een rode knop om het blokje af te laten schieten. Met motoren en magneten wordt de puck heen en weer geschoten tussen de twee zijkanten, net als een soort air hockey.

De Pong-tafel kan je verder ook de tijd vertellen, je telefoon opladen via diverse USB-poorten en muziek afspelen via Bluetooth. Hij heeft dus meer nut dan alleen het spelen van een spelletje, wat bij je tafelvoetbaltafel wel anders is.

Extra’s

De tafel is beschikbaar in verschillende kleuren. Je kunt hem kopen in PONG-stijl, in het zwart, bruin of wit. Het spel wordt via Kickstarter verkocht en door het project te steunen kun je nog extra uitbreiding van de tafel bestellen. Zo kun je er een slot in laten zetten voor muntjes en vierkante stoelen met het Atari-logo (die het spel ooit maakten) krijgen. Heb je echt geld te veel, dan kun je voor 5000 euro een tafel krijgen die gesigneerd is door Atari-oprichter Nolan Bushnell.

Op Kickstarter hoopten de ontwikkelaars 250.000 dollar op te halen, wat inmiddels ruimschoots gelukt is. Daarmee kunnen we er dus vanuit gaan dat de tafel ook echt gemaakt wordt. Om er één in huis te krijgen betaal je minimaal 1100 dollar (ruim 1000 euro). Vanaf december moet hij geleverd worden.