Je kunt nu je eigen hoofdtelefoon bouwen en 3D-printen

printplus headphone

Kun je niet kiezen tussen alle soorten hoofdtelefoons? Zoek niet verder, vanaf nu kan je zelf een custom-made hoofdtelefoon bouwen en 3D-printen. Het initiatief werd de wereld ingebracht door een startup van eigen bodem genaamd print+.

Het bedrijf verdient wel een schouderklopje na een succesvolle Kickstarter-campagne. Hiermee haalden ze een kleine 30.000 euro op waarmee ze hun product op de markt kunnen brengen. Print+ biedt DIY Headphone kits aan in 21 verschillende kleuren, variërend van mintgroen tot zwart, en zes basisontwerpen.

printplus

Je eigen ontwerp 3D-printen

De DIY Headphone-kit bestaat uit alle benodigde elektronische componenten. Van speaker tot kabel en kussentjes. Bij de kit zitten ook 3D bestanden zodat je helemaal zelfstandig je eigen ontwerp kan 3D printen. Voor het printen van de 3D-onderdelen kan je je aanmelden bij een van de 7000 3D hubs verspreid over 150 landen.

3D print

Duurzaam en stijlvol

Het initiatief vormt een duurzame oplossing, omdat het afval van overproductie en transport vervuiling voorkomt. Daarbij ligt het product in een mum van tijd klaar omdat alle onderdelen lokaal worden gefabriceerd.

Je kan de hoofdtelefoons met de meeste dektop 3D-printers printen. PLA wordt hierbij als materiaal aangeraden voor een gemakkelijke printbaarheid. Door het simpele design kan je alle componenten en onderdelen makkelijk vervangen en upgraden, mocht je behoefte hebben aan een nieuwe stijl. De kit kost een kleine 80 euro en aparte componenten kosten 45 euro per stuk.