Samsung komt met de ultieme gaming monitor die twee keer zo breed is als een normaal scherm

Samsung CHG90

Waarom zou je twee monitors naast elkaar zetten als je ook gewoon één superbrede curved monitor kan gebruiken? Samsung heeft een monitor gemaakt die is bedoeld voor gamers en die een beeldverhouding heeft van 32:9. Dat betekent dat het dus eigenlijk twee normale breedbeeldmonitoren zijn, die aan elkaar zijn geplakt.

Het scherm van de Samsung CHG90, zoals de monitor officieel heet, is maar liefst 1,20 meter breed. Hij heeft een resolutie van 3840 x 1080 pixels en maakt gebruik van de QLED-technologie die Samsung ook in zijn televisies gebruikt. Hierdoor is hij geschikt voor het weergeven HDR-beeld, wat zorgt voor meer contrast. Daarnaast heeft hij een een refresh rate van 144 Hz en reactietijd van 1 ms; specificaties waar veel gamers blij van zullen worden.

Samsung CHG90

First-persoon shooters

Volgens Samsung is de monitor perfect voor bijvoorbeeld first-person shooters en racegames. Samsung werkt ook samen met gamestudio’s om te zorgen dat de games geoptimaliseerd worden voor iedereen die ze op de monitor wil spelen. Wil je er gewoon op werken alsof het twee monitoren zijn? Dan kan dat ook, dankzij speciale software voor Windows.

De monitor bevat een display-port, mini-display port en twee HDMI-aansluitingen om één of meerdere computers aan te sluiten. Daarnaast heeft hij een ingebouwde USB-hub en kun je ook je audio via de monitor laten lopen, mocht je dat willen.

De Samsung CHG90 zal vanaf augustus te koop zijn. Mocht je hem willen hebben, dan heb je dus mooi nog een paar maanden om te sparen. Iets wat nodig is, want de monitor kost maar liefst 1499 euro.

Samsung CHG90