Print je eigen kleding met de Knitic!


Iedereen kan naar de winkel om een trui te kopen, maar niet iedereen kan zijn eigen trui breien, en al bijna helemaal niemand is in staat dit binnen een uur te doen. Of toch wel?
Na 3D printers voor speelgoed, chocolade, protheses en zelfs om hele huizen mee te bouwen, is er nu ook een 3D-printer voor het breien van je eigen kleding!

Imagine seeing a sweater you liked while out shopping and then coming home to make your own version in your exact size.

De OpenKnit is een digitale fabricatie tool dat gebruikers de mogelijkheid biedt hun zelf ontworpen kleding binnen een uur op maat uit laten printen. De printer gebruikt een opensource platform, genaamd Knitec, waar gebruikers hun kleding digitaal kunnen ontwerpen.

Ook stelt het platform de gebruikers in staat hun kledingstukken te delen in het Do Knit Yourself, de groeiende community van DIY textielprinters.

OpenKnit_winter14-1024x650

De bedenker, Gerard Rubio, kwam op het idee van de printer tijdens zijn afstudeerperiode op de universiteit waar hij zich bezighield met 3D printen, textiel en mechaniek. ‘The possibilities of this technology are awesome,’ aldus de Spanjaard. En ik moet toegeven dat het wonderlijk is om te zien hoe binnen korte tijd er langzaam een trui uit de machine verschijnt!

Volgende stap voor het OpenKnit Platform is het mogelijk maken van twee kleuren patronen. Zouden we in de toekomst allemaal onze eigen kleding op maat uit laten printen?