18e eeuwse stadsgezichten vermengd met Google Street View


Dat Google Street View heel praktisch en leuk kan zijn dat weten we, iedereen heeft wel eens dat bekende gele mannetje op een willekeurige plek in de wereld gedropt om eens rond te slenteren door een onbekende stad of een exotisch landschap.

Hoe leuk zou het zijn wanneer we niet alleen geografisch overal rond kunnen kijken, maar ook historisch? Een nieuwe serie van visuele mash-ups laat zien hoe verschillende tijden kunnen worden vermengt met hedendaagse straatbeelden, en het resultaat prachtig!

df4ELP8

In de serie, gemaakt door Reddit-gebruiker Shystoneworden 18e en 19e eeuwse schilderijen van Londen vermengd met de hedendaagse Google street view-omgeving. Verschillende bekende stadsgezichten van deze wereldstad komen langs, zoals Westminster Abbey en de rivier de Theems.

Door de overlap van beelden van toen en nu wordt duidelijk hoe veel, of in sommige gevallen, hoe weinig, London in de afgelopen eeuw(en) is veranderd. Met leerzame en grappige onderschriften beschrijft Shystone zijn persoonlijk visie op de zelfgemaakte nieuwe stadsbeelden.

GOOC0uk

Ch5RqdN