QardioBase: slimme weegschaal met speciale zwangerschapsmodus

QardioBase

Qardio, een bedrijf dat eerder onder meer een hartslagmeter en bloeddrukmeter op de markt heeft gebracht, heeft tijdens de IFA zijn slimme weegschaal de QardioBase officieel gelanceerd. Het product werd enkele weken geleden al aangekondigd, maar vandaag is hij officieel aan het publiek getoond en hij is online te bestellen.

De weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je spiermassa, vetpercentage en hoe het zit met het water en de botten in je lichaam. Het grote verschil met concurrenten is dat de weegschaal verschillende feedbackmodussen heeft, die niet de keiharde cijfers laten zien maar middels smileys tonen of het goed of slecht gaat. Volgens de makers zorgt dit ervoor dat mensen minder snel gedemotiveerd raken.

Er is onder meer een modus voor sporters en een speciale zwangerschapsmodus. Bij die laatste houdt de weegschaal rekening met gewichtstoename en kun je de uiteindelijk bevallingsdatum invoeren. Ook worden alle andere metingen dan het gewicht uit gezondheidsoverwegingen uitgeschakeld.

QardioBase op IFA 2015

Qua design ziet de QardioBase er net een beetje anders uit dan de concurrentie. De weegschaal is namelijk rond en de feedback wordt precies in het midden van de weegschaal getoond. Ook trilt hij op het moment dat een meting afgerond is.

De QardioBase kost 150 euro en is daarmee even duur als de belangrijkste concurrent Withings.