Alcatel Go Watch lijkt vooral een slimme Casio G-shock

Tijdens de  IFA 2015 komen er wederom veel smartewatches voorbij, waarbij de Samsung Gear S2 en de Moto 360 vooralsnog de koplopers lijken.  Alcatel doet ook een duit in het zakje en kondigde eerder deze week hun nieuwe smartwatch Go Watch aan. De reacties zijn echter niet erg enthousiast.

Er wordt kritiek geleverd op het design van de nieuwe Go Watch, die wel erg veel lijkt op het uiterlijk van de Casio G-shock. Maar dan lelijker. De verwachting is dat de Go Watch het niet gaat redden naast de grote koplopers Gear S2 en Moto 360, ondanks een zacht prijsje van slechts 99 euro.

verge-alcatel

Functies

De Go Watch sluit aan met zowel Android en iOS telefoons en bericht de laatste oproepen, e-mails, sms’jes en het lokale weer. Zoals elke smartwatch doet.

Het design geeft ruimte voor een micro USB-poort, waarmee je het horloge kan opladen. De Go Watch heeft ook een hartslagmeter en een aparte functie met de naam ‘emotion pulse measurement’. Door het verkrijgen van data door de gyroscoop, hartslag sensor en versnellingsmeter, geeft de smartwatch een emotie-grafiek.

De Go Watch is daarnaast waterbestendig, stofdicht en de batterij gaat zo’n 2 tot 3 dagen mee. Je kan de buitenkant én band verwisselen voor andere kleuren.

Go Watch en Go Play

alcatel-go-play-colors

In combinatie met de Go Watch biedt Alcatel een telefoon aan: Go Play. De telefoon is degelijk gebouwd waardoor deze waterbestendig, schokbestendig en stofdicht is. Alcatel beweert dat je met de Go Play foto’s en video’s onder water kan maken, met de 8-megapixel camera. Met speciale software kun je ook video’s opnemen terwijl die zich afspelen op je scherm en er later een voiceover aan toevoegen.

Gaan de Go Watch en Go Play het redden in de sterk concurrerende markt van smartwatches?

foto vanaf de IFA via The Verge.