Racegame EA Sports F1 23 verschijnt in juni

EA Sports F1 23

Gek op Formula 1 en op gamen? Dan hebben we goed nieuws: in juni verschijnt de videogame EA SPORTS F1 23. In de game heb je zowel een verhalende spelmodus genaamd Braking Point als alle teams, coureurs en circuits uit het 2023-seizoen van F1.

Braking Point is de verhaallijn in de game, dat je ook direct een uniek kijkje achter de schermen in de wereld van Formula 1 moet geven. Het verhaal gaat over de jonge Aiden Jackson en Devon Butler, een duo dat onderdeel uitmaakt van de Konnersport Racing Team. “Deze organisatie zet alles op alles om een vuist te maken tegen de F1-teams en coureurs die in het echte leven de dienst uitmaken op en buiten het circuit”, aldus EA in een aankondiging. Het verhaal sleept je mee in de carrières van Aiden en Devon, via vele race-uitdagingen en vurige rivaliteiten.

Die uitdagingen vinden dus onder meer plaats op de circuits van het 2023-seizoen van Formula 1. Dat betekent dat ook de Las Vegas Grand Prix en Losail International Circuit in Qatar zijn toegevoegd. Maar er zijn ook legacy circuits beschikbaar: Paul Ricard (Frankrijk), Shanghai (China) en Portimão (Portugal). Daarnaast is er een spelervaring toegevoegd die geïnspireerd is op de race-kalender in het echte leven. Via de hub word je wegwijs gemaakt in de wereld van Formula 1 en worden verschillende spelmodi samengebracht. Je kunt namelijk niet alleen het verhaal volgen, maar bijvoorbeeld ook uitdagingen doen als de Time Trial of de Grand Prix.

EA heeft verder het progressiesysteem vernieuwd. Voltooi je uitdagingen en ga je levels omhoog, dan kun je nieuwe upgrades voor je auto’s, nieuwe liveries, race-outfits en helmen vrijspelen. En om het racen voor iedereen leuk te houden, is een nieuw safety rating-systeem toegevoegd, dat zowel online als de online gameplay aan elkaar koppelt. Daarmee moeten spelers aangemoedigd worden om op een nette, veilige manier te racen.

Verbeterde besturing

EA heeft ook de besturing geüpgraded ten opzichte van een seizoen eerder. Volgens de speluitgever zelf voelt het racen daardoor nog realistischer aan. Zo kunnen spelers voorspelbaarder rijgedrag verwachten en zijn auto’s met betere physics ontworpen, zodat spelers meer grip en controle hebben bij remmen, versnellen en door de bocht gaan. Op detailniveau zijn er bijvoorbeeld upgrades toegevoegd aan de torque-motor, waardoor de controle over het gaspedaal realistischer aanvoelt. “Ook heeft de ontwikkelaar waardevolle input van echte F1-teams gebruikt om een betere balans te creëren tussen aerodynamica en grip van de banden voor een extra realistisch gevoel”, aldus EA.

Tot slot heeft de ontwikkelaar op basis van feedback uit de community een geheel nieuwe race-afstand toegevoegd. Het gaat om een afstand van 35%, dat het middelpunt is van korte en lange race-opties.

Beschikbaarheid van EA SPORTS F1 23

EA SPORTS F1 23 verschijnt op 16 juni op de PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en op PC via de EA App, Epic Games Store en Steam. De game wordt beschikbaar in twee versies. Allereerst is er de Standard Edition, met EA SPORTS-ambassadeur Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Lando Norris op de cover. Pre-orders van deze game ontvangen het F1® World Starter Pack en 5000 PitCoin.

Daarnaast verschijnt er een Champions Edition, die je alleen digitaal kunt krijgen. Deze versie bevat tijdelijk beschikbare Las Vegas-content, het Max Verstappen Race Wear Pack, Braking Point 2 Icons, een pakket met Vanity Items, Dual Entitlement, vier nieuwe Mijn Team-Icons, een XP Boost, het F1 World Bumper Pack, 18,000 PitCoin en drie dagen eerder toegang tot de volledige game (toegang vanaf 13 juni).

Beeld: EA