Nieuw op Film1 en FilmBox in mei: Bad Moms, The Courier en Rocky

Bad Moms, Nieuw op Film1 en FilmBox

Zin om in mei toffe films te kijken? Dan ben je bij FilmBox en Film1 aan het juiste adres! Het 24/7-filmkanaal en -streamingdienst heeft namelijk weer nieuwe parels klaar staan, waaronder een fijne selectie om te kijken tijdens moederdag.

FilmBox: Rocky en Sometimes Always Never

FilmBox en Film1 behoren tot hetzelfde bedrijf, maar zijn net iets anders. FilmBox is een 24/7-filmkanaal dat gewoon in je basispakket zit. Hier worden constant films uitgezonden, zo ook in de maand mei. Deze maand zendt FilmBox bijvoorbeeld de zes Rocky-films uit, met Sylvester Stallone in de hoofdrol. De allereerste film kwam al in 1976 uit en draait logischerwijs om Rocky, een lager aan wal geraakte amateurbokser die zich weet op te werken naar de top. In totaal kwamen er dus vijf vervolgen, waarmee het hele verhaal van Rocky verteld wordt.

De films worden in de laatste twee weekenden van mei op FilmBox uitgezonden. Op 19 mei verschijnt dus de eerste. De andere films zie je op 20, 21, 26, 27 en 28 mei. Ze worden allemaal vanaf 20:30 uur uitgezonden.

Maandag 8 mei verschijnt een geheel ander soort film: de geestige en eigenzinnige drama Sometimes Always Never, met Bill Nighy in de hoofdrol. De film gaat over de stijlvolle kleermaker Alan, die met zijn 60 jaar nog altijd even scherp is als vroeger. Al jarenlang zoekt hij naar zijn vermiste zoon Michael, die wegliep na een ruzie tijdens een potje Scrabble. In de tussentijd verwaarloosde Alan zijn relatie met zijn jongste zoon Peter.

Jaren later moet Alan een lichaam identificeren, waarop hij de band met Peter weer aanhaalt en hem op sleeptouw neemt. Maar ondertussen raakt Alan verwikkeld in een mysterie van een online Scrabble-speler, van wie hij vermoedt dat het Michael is.

De film is zoals gezegd op maandag 8 mei te zien. Hij begint om 20:30 uur.

Deze drie andere films kun je ook in mei live op FilmBox zien:

  • Qui M’aime Me Suive – maandag 1 mei om 20:30
  • Riders of Justice – maandag 15 mei om 20:30
  • Violet – maandag 29 mei om 20:30

Film1: Bad Moms en The Courier

Natuurlijk heb je niet altijd tijd om films live op tv te kijken. Gelukkig heeft FilmBox ook Film1, een streamingdienst met een abonnement waar je on demand de films kunt zien die je gemist hebt. Daarnaast verschijnen er films die FilmBox in de afgelopen maand niet heeft getoond en zijn er vier lineaire filmkanalen met ook weer allerlei content. Logischerwijs verschijnt ook op Film1 dus allerlei nieuwe content deze maand, bijvoorbeeld rondom moederdag.

Moederdag is namelijk op zondag 14 mei al en die dag zijn er vier nieuwe films te streamen op de streamingdienst. Eén daarvan is Bad Moms, een komedie met Mila Kunis, Christina Applegate, Kristen Bell en Kathryn Hahn, over drie overwerkte en ondergewaardeerde moeders. Deze moeders besluiten hun conventionele verantwoordelijkheden te laten varen en vooral te genieten van hun vrijheid, plezier en genotzucht. Een avond lachen is gegarandeerd! De film gaat op 14 mei om 20:30 uur in premiere bij Film1.

Meer zin in een spionagethriller? Dan is The Courier misschien een goede tip. Deze film, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, gaat over de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne. Hij wordt tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis gerekruteerd en vormt in opdracht van MI-6 en een CIA-agent een geheim, riskant partnerschap met Sovjetofficier Oleg Penkovsky. Samen moeten zijn belangrijke informatie verzamelen die nodig is om de Cuba Crisis te beëindigen en een nucleaire confrontatie te voorkomen.

De film gaat op zaterdag 6 mei om 20:30 uur in première op Film1.

Deze films stream je vanaf mei ook op Film1:

  • The Other Lamb – première op zaterdag 6 mei om 20:30 uur
  • Un beau matin  – première op zondag 14 mei om 20:30 uur
  • Shut In – première op zondag 14 mei om 20:30 uur
  • Lara – première op zondag 14 mei om 20:30 uur
  • Out Stealing Horses – première op zondag 21 mei om 20:30 uur
  • United States vs. Billie Holiday – première op zaterdag 27 mei om 20:30 uur
Beeld: Film1/FilmBox