‘Rapport Brits Parlement roept op tot regulatie van Facebook’

Facebook

Facebook kan niet vertrouwd worden om zichzelf te reguleren en moet onderworpen worden aan een ingrijpende nieuwe wet. Dat stelt een Brits parlementair rapport dat vandaag gepubliceerd wordt, meldt The Guardian. Het rapport zal de overheid ook oproepen om een onafhankelijk onderzoek te starten naar buitenlandse inmenging in Britse verkiezingen sinds 2014.

Het rapport van het Digitale, Culturele, Media- en Sport-committee gaat over nepnieuws en desinformatie. Naar verwachting is het erg kritisch op Facebook en zijn ‘dubbelzinnige’ CEO Mark Zuckerberg, die telefoontjes om bewijs te geven aan het committee heeft genegeerd.

Data misbruiken

Damian Collins is de voorzitter van het committee. Hij zei vrijdag dat er documenten van Six4Three, een Amerikaanse software-ontwikkelaar die in een conflict met het sociale medium verwikkeld is, naar buiten worden gebracht. “Na Cambridge Analytica zei Facebook steeds hoe verrast ze waren dat de data van mensen misbruikt was. Deze documenten tonen dat dit is wat ze altijd doen.”

Foto: Shutterstock.com