Twitter gaat je mogelijk je tweets laten ‘verklaren’ (maar niet wijzigen)

Twitter

Als je eenmaal een tweet verstuurd hebt, kun je die niet meer bewerken. Dat is behoorlijk vervelend als je een typfout gemaakt hebt, of als je iets stoms of iets wat niet waar is hebt gezegd. In die gevallen heb je twee opties: laat het bericht voor altijd staan of verwijder hem. Maar binnenkort verandert dat mogelijk, meldt Recode.

Voor je nu begint te juichen: nee, er komt geen mogelijkheid om je tweet aan te passen. Maar mogelijk kun je hem wel gaan ‘verklaren’. CEO Jack Dorsey zegt namelijk dat het sociale medium ‘denkt over’ een functie waarmee je verklaringen en annotaties toe kunt voegen aan oudere tweets.

De functie doet een beetje denken aan de quote-functie die al bestaat. Toch is deze anders. Het idee is dat zelfs wanneer een tweet al viral is gegaan, de verklaring toegevoegd wordt op iedere plek waar het originele bericht staat.

Nieuws

De functie zou onder meer handig kunnen zijn om inaccuraat nieuws te verhelderen. Een woordvoerder van het sociale medium stelde dat als de functie daadwerkelijk gemaakt wordt – waar geen garantie voor is – deze getest zou worden met journalisten en nieuwsmakers.

Foto: Worawee Meepian / Shutterstock.com