Rapport NHTSA: Tesla Model 3 heeft laagste kans op verwondingen ooit

Tesla-Model-3

Het Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft een rapport vrijgegeven waarin staat wat de kans is op verwondingen in de Tesla Model 3 bij een ongeluk. En de resultaten zijn meer dan goed: de auto geeft de laagste kans op verwondingen van alle auto’s die de organisatie ooit heeft getest, meldt Electrek.

Daarmee geeft de NHTSA aan dat de elektrische auto de veiligste is gebaseerd op hun standaarden. Eerder gaf de organisatie al vijf sterren voor de veiligheid aan de Model 3. Sterker nog: het kreeg vijf sterren in iedere categorie. Daarmee verslaat het de Model S en de Model X, die nu op de tweede en derde plaats staan qua veiligheid.

Verklaring

Tesla zelf heeft een duidelijke verklaring voor die veiligheid. “De Model 3 heeft niet alleen een 50/50 gewichtsverdeling, maar is ook ontworpen met een extreem laag polair traagheidsmoment, wat betekent dat de zwaarste gewichten dichterbij het middelpunt van de zwaartekracht van de auto zitten”, aldus Tesla.

“De Model 3 heeft geen motor, maar de prestaties zijn vergelijkbaar met wat beschreven wordt als een “mid-engine-auto”, vanwege de gecentreerde accu en het feit dat de achterste motor iets voor de achterste axel zit, in plaats van erachter. Niet alleen verbeterd dit de behendigheid, maar het verbeterd ook de mogelijkheid om stabiliteit te krijgen door roterende kinetische energie te minimaliseren.”