LEGO-fan maakt ontzettend gedetailleerd model van Apple Park uit 85.000 blokjes

Apple Park LEGO

Het nieuwe Apple Park is een prachtig gebouw, en ook nog eens ontzettend groen. Het is dan ook niet vreemd dat diverse mensen hierdoor geïnspireerd raken. Eén van hen is een Flickr-gebruiker genaamd Spencer_R, die een model maakte van het gehele pand met niets meer dan LEGO. Dat meldt 9to5Mac.

Spencer_R deed maar liefst twee jaar over zijn bouwwerk. En daar is flink wat LEGO ingegaan: maar liefst 85.000 blokjes. De maker zegt zelf dat hij drone-beelden zag van de opbouw van het Apple Park, waarna hij het gevoel had het juiste project had gevonden voor het bouwen van een “horizontale wolkenkrabber”.

Apple Park LEGO

Foto: Spencer_R

35 kilo zwaar

Het afgeronde bouwwerk is niets anders dan indrukwekkend te noemen. Het geheel is gemaakt op een schaal van 1:650. Zoals gezegd zijn er 85.000 blokjes gebruikt, waaronder 1.647 bomen. Het geel is 1,76 vierkante meter groot en weegt ruim 35 kilo. Niet iets wat je dus even snel oppakt.

Apple Park LEGO

Foto: Spencer_R

En er zitten behoorlijk wat details in het bouwwerk. Je ziet het Steve Jobs Theater met de gebogen glazen muren, zonnepanelen op de campus en het historische Glendenning Barn.

Foto’s: Spencer_R
Apple Park LEGO

Foto: Spencer_R