Raspberry Pi en Spotify: de glorieuze comeback van de mixtape

Met een Raspberry Pi, de compacte computer, kun je natuurlijk de meeste creatieve concepten bedenken. Wat te denken van deze retro cassettespeler, die via NFC je favoriete Spotify-tracks afspeelt. Welkom terug, mixtape!

Matt Brailsford, een handige hacker uit het Verenigd Koninkrijk, raakte geinspireerd door de iRecorder. Deze kleurrijke gadget, te koop voor ongeveer drie tientjes, ziet er uit als een retro cassettedeck, maar is eigenlijk een speaker voor je mobiele telefoon. Dat nostalgische gevoel kon beter, vond Brailsford.

Brailsford mediaspeler maakt daadwerkelijk gebruik van ouderwetse cassettebandjes. De bandjes zijn uitgerust met een NFC-chip en bevatten een vooraf ingeprogrammeerde speellijst van Spotify. Met de robuuste knoppen bedien vervolgens de muziek. En jawel: de bandjes zijn zelfs aan beide kanten afspeelbaar!

Helemaal rond is het concept overigens niet: de knoppen-combo ‘REC + PLAY’ heeft Brailsford niet aan de praat weten te krijgen. Kniesoor die daar op let natuurlijk!