Razer schrapt display van smartband en drukt daarmee ook de prijs

Het begint zo langzamerhand een opvallende trend te worden. Fitness trackers waarbij het display weer verdwijnt. Onthulde Razer vorig jaar nog tijdens de CES 2014 de Nabu smartband met display, dit jaar kondigt het bedrijf de opvolger aan, de Nabu X zonder display. Bijzonder, want het model van 2014 is nog steeds niet in de winkel verkrijgbaar.

Het doel van Razer was om een eenvoudige en goedkope smartband te presenteren. Om dit te realiseren heeft Razer het display geschrapt en vervangen door drie LED indicators. Het gevolg hiervan is dat je geen previews te zien krijgt van push notificaties, maar alle andere functies zijn in tact gebleven. Zo krijg je LED notificaties, tril notificaties en worden alle activiteiten geregistreerd via de ingebouwde accelerometer. Via Bluetooth kunnen deze gegevens vervolgens worden gedeeld om social networks. De Nabu X heeft een batterijduur van 5-7 dagen en een standby-tijd van 30 dagen.

razer-nabu-x-2015-01-06-01

Het weglaten van het display heeft duidelijk invloed op de prijs. De Nabu X isvanaf 13 januari als pre-order te krijgen voor slechts $20. De verwachting is dat de smartband vanaf de lente in de winkels te krijgen is voor een prijs van $50.

ces-2015-banner-eventwall