Recentere berichten krijgen nu voorrang in je tijdlijn op Instagram

Voortaan geeft Instagram recentere berichten voorrang in je tijdlijn. Daardoor moeten nieuwere berichten vaker bovenaan komen te staan. Dat heeft het sociale medium bekendgemaakt. Vooralsnog gaat het alleen om een test.

De stap is opvallend, omdat het sociale medium in 2016 juist met de uitrol van een niet-chronologische tijdlijn begon. Vanaf dat moment verschenen berichten van je vrienden niet meer chronologisch, maar op basis van een algoritme. Nu wordt dat dus deels teruggedraaid. De tijdlijn wordt echter niet weer helemaal chronologisch.

Verversen

Ook wordt de tijdlijn bij een aantal gebruikers niet meer automatisch ververst. In de plaats daarvan verschijnt er een knop waarmee je je tijdlijn handmatig kunt vernieuwen. Druk je op de knop, dan ververst de tijdlijn met nieuwe berichten. De app brengt je dan ook naar het bericht dat bovenaan staat.

Hoe groot de testgroep precies is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of de functie in Nederland getest wordt. De komende maanden moet er meer nieuws naar buiten komen over functies die de tijdlijn moeten verbeteren.