Regel automatisch dates via Tinder door gebruik te maken van een bot

Tinder is één van de populairste apps op dit moment, maar niet iedereen heeft zin om de hele dag te ‘swipen’. Dat kan anders, zo dacht de Canadese ontwikkelaar Justin Long.

Long ontwikkelde een Tinder bot, die het gehele proces van de app kon uitvoeren. Door gebruik te maken van een algoritme op basis van gezichtsherkenning wist de bot precies of het een potentiële date naar links of rechts moest swipen.

Long gebruikte het systeem ‘Eigenfaces‘ om een gezicht te ontwerpen waar een potentiële kandidaat aan moet voldoen. Voldoet de persoon niet aan het geschetste profiel, dan is het einde verhaal. Bevat een persoon ongeveer dezelfde contouren als Long heeft geschetst, dan ‘swiped’ de bot naar links.

tinderbox_eigenfaces_models

Maar dit is nog niet alles. Long bouwde een compleet conversatiesysteem in de bot, waardoor het automatisch tekstberichten kan sturen naar matches op Tinder. Het systeem maakt daarbij onderscheid tussen positieve en negatieve reacties, waardoor de bot een antwoord kan geven in de juiste context.

Waarom Long de bot heeft ontwikkeld?

While my friends were getting sucked into “swiping” all day on their phones with Tinder, I eventually got fed up and designed a piece of software that automates everything on Tinder.

Het systeem heeft Long overigens geen windeieren gelegd. Zo wist de bot binnen korte tijd 10 dates te regelen voor Long. Echter bleef de robot maar afspraakjes regelen, dus besloot Long de bot uit te schakelen.