Telecomproviders investeren $115 miljoen in netwerk voor Internet of Things

Telecomproviders willen graag een belangrijke rol spelen binnen het Internet of Things. Dat blijkt uit het feit dat diverse telecomproviders 115 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in het netwerk van Sigfox, zo meldt Techcrunch.

Sigfox, een Franse startup, beschikt over een netwerk met een lage frequentie wat ideaal is om apparaten te verbinden met het Internet of Things. Vandaag is bevestigd dat het bedrijf 115 miljoen dollar (ongeveer 100 miljoen euro) heeft geworven uit investeringen van diverse telecomproviders uit Japan, Korea en Spanje. Het is hiermee een van de grootste investeringen in een Franse startup.

Anne Lauvergeon, CEO van Sigfox, zegt het volgende over de investering:

De investering van 115 miljoen dollar is een significante stap in de ontwikkeling van een wereldwijd netwerk. Het vertrouwen dat wij krijgen van de providers versterkt onze positie als wereldleider op het gebied van Internet of Things communicatie.

Het Franse bedrijf zal met de investering haar netwerk, dat zeer weinig elektriciteit gebruikt, wereldwijd uitbreiden. Zo is het plan dat het netwerk wordt uitgespreid over Europa, de Verenigde Staten en Azië. Momenteel heeft Sigfox het netwerk al uitgerold in Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

screen-shot-2015-02-11-at-09-11-00

Juiste moment

De investering komt voor Sigfox op het juiste moment, nu steeds meer apparaten worden ontwikkeld voor het Internet of Things. Het is hierdoor wachten op het moment dat de ‘grote jongens’ als Google zich gaan melden om de communicatiesystemen van het Internet of Things op te eisen.

Zo heeft Google er geen geheim van gemaakt dat het meer ‘connected’ producten wil gaan ontwikkelen voor het Internet of Things en zijn er diverse bedrijven bezig met de ontwikkeling van besturingssystemen voor deze apparaten.

Netwerk speciaal voor het Internet of Things

In tegenstelling tot veel andere bedrijven heeft Sigfox de beschikking over een netwerk dat speciaal gericht is op het dataverkeer van het Internet of Things. Het netwerk is zo ontwikkeld dat het dekking kan bieden aan grotere geografische gebieden tegen lagere kosten.

Doordat er geen normaal ‘verkeer’ over het netwerk gaat, kan het systeem blijven draaien zonder veel elektriciteit te gebruiken. Dit is ideaal voor connected devices en zorgt ervoor dat de kosten omlaag kunnen. Daarnaast is het netwerk hierdoor eenvoudiger te ontwikkelen.