Pure Siesta Charge: Digitaal en draadloos je dag starten met deze stijlvolle wekkerradio

Soms is het lastig om het idee achter een productnaam te vinden óf uit te leggen. In het geval van de Pure Siesta Charge is het bijna ee no-brainer: in deze review alles over de wekkerradio met draadloze oplaadfunctie van de Britse audiofabrikant.

In het leven van de moderne tech-nerd is het keuzes maken op de oppervlakte van het nachtkastje. Een lamp (Hue, uiteraard!) mag niet ontbreken. Plekje voor de Kindle of tablet, lader voor de smartwatch naar keus. Glaasje vocht voor de nachtelijke dorst wellicht. En dan nog een plek om je smartphone (draadloos) op te laden.

We zijn een nieuwe gadget of twee verwijderd van een dressoir naast ons bed, maar tot die tijd is het zorg zo effectief mogelijk om te gaan met de beperkte oppervlakte van het nachtkastje. En zo zien we de wekkerradio langzaam maar zeker verdwijnen.

review pure siesta charge

Snelle blik

Helaas, zou ik kunnen stellen. Want er valt nog steeds veel te zeggen van het snel kunnen checken van de tijd in je slaapkamer of het gewekt worden met een lekker muziekje.

Nu is voor dat laatste is Pure met de Siesta Charge bij mij ook aan het verkeerde adres (ik verkies een stil/tril alarm van mijn smartwatch boven het wekken van de rest van het huis), maar ik miste wel een snelle blik op de klok naast mijn bed. In het geval van de Siesta Charge zelfs op een automatisch dimmend scherm, waardoor je ’s-nachts ook geen gloed naast je bed hebt.

En dus moest er iets verdwijnen van het nachtkastje. Toch? Toch niet helemaal, want een bijzonder fijne toevoeging aan de wekkerradio is de mogelijk om je smartphone draadloos op te laden. Winning.

Draadloos en digitaal

Qua ontwerp van de SIesta Charge kunnen we het kort te houden, want dat is bijzonder clean. Geen moeilijke aansluitingen op de achterkant of een overschot aan knopjes en lampjes. Toch is de Pure Siesta Charge voldoende uitgerust met nuttige functies.

De Siesta Charge is voorzien van logische opties: wekkerfunctie, klok, keukentimer. Maar naast de optie om via FM je favoriete radiostations te luisteren, is de wekkerradio uitgerust met DAB+, wat betekent dat je je ook kunt laten wekken met de zoet gevooisde stem van mijn V2-collega Michiel Veenstra. Kan ik iedereen aanraden.

Speel je liever via je favoriete streamingdienst een moppie muziek, dan kun je je computer, tablet of smartphone met de Siesta Charge verbinden via Bluetooth 3.0. Geen gedoe met kabels inprikken dus.

review pure siesta charge

Geluidskwaliteit

Hoewel de slaapkamer is uitgerust met een prima geluidssysteem, verbaasde ik me er over hoe veel ik de afgelopen weken toch snel even de radio aanzet via de Pure Siesta Charge. Even snel een nieuwsbulletin meepikken of een muziekje bij het verzamelen van de sporttas.

Het is een typisch voorbeeld waarbij het gemak het wint van de kwaliteit, want zodra je echt even van je muziek wil genieten (of dochterlief een dansje wil doen) gaat dat via de Sonos. Logisch ook, want de Siesta Charge is een wekkerradio met wat extra pit, meer mag je er ook niet van de 4W RM output verwachten.

De volumeknoppen op maximaal zal je dus niet direct de oren doen afdekken, wat betekent dat je het volume ook best al moet opkrikken om überhaupt wat te horen. Daarnaast mist de Siesta echt een beetje bass-power.

De twee speakers aan de zijkant zullen daardoor echter ook nooit het geluid echt gaan vervormen, dus je houd een prima mid-range geluid over.

Verborgen oplaadvlak

Maar de absolute ster, zelfs al ziet hij bijzonder goed verstopt, is hst draadloze oplaadvlak van Pure Siesta Charge.  Aan de achterkant – over de speakergrill – is het oplaadvlak een heel logisch onderdeel van de wekkerradio en binnen de kortste keren leg je routineus je smartphone op je wekker om hem op te laden.

Wat mij tijdens het testen wel opviel, was het feit dat dit ook het risico met zich meebrengt dat je telefoon niet goed op de lader ligt en dus niet oplaadt. Dat betekent even extra opletten dat je telefoon wel het sein ‘laden’ geeft bij het neerleggen dus, alhoewel de resultaten ook behoorlijk afwisselde wanneer ik mijn hoesje van mijn iPhone haalde.

De Pure Siesta Charge is uitgerust met een draadloze oplader met de Qi-standaard, wat betekent dat niet alle smartphones (maar vaak wel de meest recente modellen) gebruik kunnen maken van de draadloze oplaadfunctionaliteit. Er is in dat geval wel een usb-poort aan de achterkant van de wekkerradio om via kabel te kunnen laden, maar dan mis je natuurlijk wel een beetje het hele idee.

En ten overvloede blijf ik herhalen: draadloos laden via Qi is iets heel anders dan snel bijladen. Wil je zoveel mogelijk verse energie in je batterij in een korte periode, gebruik dan een kabeltje. Is je batterij bijna leeg en duik je toch je bed in? Leg hem dan gerust op de draadloze lader.

Hernieuwde kennismaking

Ik moet toegeven, ik had tot het begin van dit jaar niet verwacht dat ik ooit nog een wekkerradio op mijn nachtkastje zou hebben staan.

Met de hernieuwde kennismaking middels de Siesta Charge is het moment tot echt daar, tot mijn eigen verrassing.

De Pure Siesta Charge is verkrijgbaar in het wit en zwart. De adviesprijs is €149.

Foto’s via Pure

Eindoordeel

Pure Siesta Charge

7.3

Pluspunten

  • DAB+
  • Draadloos laden
  • Zelf-dimmend scherm
  • Strak design

Minpunten

  • Draadloos laden niet voor iedereen
  • Opletten bij neerleggen
  • Geluid mist wat bass
De Pure Siesta Charge is een (DAB+) wekkerradio met ingebouwd laadvlak voor draadloos opladen.
Design
8.0
Geluidskwaliteit
7.0
Prijs/Kwaliteit
7.0