Deze hoofdband zorgt er voor dat je sneller in slaap valt

Rythm Dreem

Stel je voor: je doet een hoofdband om als je in bed gaat liggen en valt daardoor sneller in slaap en slaapt ook beter gedurende de nacht. Veel mensen zouden er voor tekenen en de Dreem moet dit mogelijk gaan maken.

De band is ontworpen door Yves Béhar, een bekende ontwerper die onder meer werkt voor Jawbone en OLPC. Hij deed dat in opdracht van de startup Rythm, die de band ontwikkelde. Nu is dat leuk zo’n top-ontwerper die zorgt voor een strak design, maar hoe werkt de Dreem?

Rythm Dreem

Beter slapen

De band zorgt er voor dat je een soort ruis hoort, door gebruik te maken van bone conduction. Dat is de technologie waarbij je geluid hoort doordat een speciaal soort speaker je schedel laat trillen. Onder meer de Google Glass maakte hier in het verleden gebruik van. Door deze ruis zou je sneller in slaap moeten vallen.

De band monitort tijdens je slaap je hersenactiviteit en past het geluid dat je hoort aan op je slaap. Volgens Rythm zou dat er voor moeten zorgen dat je diepe slaap tot 32 procent verbetert. Wat dat precies betekent in de praktijk is echter onduidelijk.

De Dreem dient verder als wekker, die je in de juiste fase van je slaap wakker maakt. Dankzij de bone conduction ben jij de enige die hem hoort en maak je dus je man/vrouw/vriend/vriendin/scharrel niet wakker. En net als bij andere slaaptrackers, krijg je ook achteraf inzicht in je slaapgedrag.

Prijs en beschikbaarheid

De Dreem komt dit najaar op de markt, maar is nu al online te koop. Als je voor 15 juli een bestelling plaatst, betaal je 399 dollar (zo’n 350 euro). Daarnaast kost hij 100 dollar meer. Helaas kun je hem (nog) niet direct naar Nederland laten sturen. Je zult dus gebruik moeten maken van een doorstuurservice als je hem nu al wilt bestellen.

Rythm Dreem