Richard Branson hint naar aanstaande concurrentiestrijd met Tesla

Die Richard Branson, nooit te misselijk om zijn vleugels nog wat verder uit te slaan en zijn imperium verder uit te breiden. In een gesprek met Bloomberg liet de eigenaar van Virgin weten niet bang te zijn om de concurrentiestrijd aan te gaan met Tesla op het gebied van elektrische auto’s.

Het team van Bloomberg TV volgde de Britse superondernemer tijdens de voorbereidingen op een nieuwe Formule E-race, inderdaad: de elektrische klasse in de motorsport. Daar is het team van Virgin dit jaar wederom in actief.

We zijn met immense teams bezig met een elektrische autoJe weet maar nooit, voor je het weet zie je Virgin ineens de strijd aangaan met Tesla, zoals we dat ook doen in de ruimtevaart. We zullen zien.

Branson doelt daarmee op de gedeelde interesse van Tesla’s CEO Elon Musk, die met zijn SpaceX ook met commerciële ruimtevaart bezig is.

virgin formula e

Of Branson een plaagstootje uitdeelt of serieus een dubbele strijd aan wil gaan met Musk, is op basis van het korte statement natuurlijk de vraag. Toch, als er iemand uit het relatieve niets snel meters kan maken met elektrische voertuigen, is het wellicht wel de steenrijke Branson. Immers, budget is er genoeg en van een beetje risico en strijd is de Brit ook nooit bang geweest.

Tijd zal het leren, voor nu richt de ondernemer zich dus vooral op de Formule E.