VR-bril van HTC en Valve zal bepaald niet goedkoop zijn

VR-brillen

De Vive, de VR-bril die HTC en Valve eerder deze maand presenteerde tijdens het Mobile World Congress, zal bepaald niet goedkoop worden. Dat heeft het hoofd marketing van HTC laten weten in een interview met MCV.

Jeff Gattis, verantwoordelijk voor de marketing van ‘connected devices’ bij HTC, laat tegenover de website weten dat de Vive hoog zal worden gepositioneerd bij zijn lancering. De specificaties van de bril en de samenwerking tussen twee grote namen zouden dat volgens hem ook niet meer dan logisch maken.

De bril van HTC beschikt over meer dan zeventig sensoren, waardoor de drager scherp te volgen is. Extra camera’s zorgen er ook nog eens voor dat bewegingen van de gebruiker zichtbaar worden in de virtuele wereld. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gear VR is de Vive geen mobiele VR-bril, maar wordt hij via een kabel met de PC verbonden.

Gattis denkt dat de hoogte van de prijs in de beginfase nog geen invloed zal hebben op het koopgedrag van de consument. Zijn verwachting is dat de ‘early adopters’ sowieso een bril aan willen schaffen, terwijl de prijzen daarna snel zullen gaan dalen vanwege de populariteit.

Naast HTC zijn ook Samsung, Sony, Oculus en Google actief bezig diverse type VR-brillen voor consumenten. Diverse geruchten wijzen er daarnaast op dat ook Apple de markt lijkt te gaan betreden.

Wanneer de Vive exact op de markt komt en hoe hoog de prijs gaat zijn, blijft vooralsnog onbekend.