‘Robot aan het werk!’ Zijn dit de verkeersborden van de toekomst?

Stel je voor: al onze dromen over de toekomst komen uit. Auto’s vliegen, robots werken aan de straten en de Hyperloop is het nieuwe openbare vervoer. Hoe zouden de verkeersborden er dan uitzien? Het Britse bedrijf Carkeys vroeg zich dat ook af en maakte een aantal van die borden. En ze zien er behoorlijk vet uit!

Verkeersbord e-charging

Een zeer plausibel verkeersbord: aparte rijbanen voor elektrische auto’s die opgeladen moeten worden. Elektrische auto’s worden immers steeds meer een onderdeel van het verkeer, maar ze moeten regelmatig opgeladen worden. Bedrijven proberen dan ook met creatieve ideeën te komen om dit te doen, en een rijbaan waar dat op kan, is geen slecht idee. Dus misschien zien we deze met een aantal jaar wel.

Verkeersbord Autonome auto

Nog zo’n verkeersbord die we in de toekomst misschien wel vaker gaan zien: aparte rijbanen voor zelfrijdende auto’s. Het gaat nog wel even duren voor het echt zo ver is, maar we zien we al wel steeds meer tests met autonome voertuigen op de weg. Zo wordt er in Nederland al getest met dit soort voertuigen en diverse bedrijven werken er aan.

In eerste instantie zullen niet alleen auto’s opeens zelfrijdend zijn en zal het verkeer bestaan uit autonome auto’s en ouderwetse varianten. Een aparte rijbaan om dit te voorkomen is misschien dus geen slecht idee.

Verkeersbord robot aan het werk

De angst van velen: robots die ons werk overnemen. Toch is dit een reëel toekomstbeeld en wie zegt dat het werk aan de weg niet door robots overgenomen gaat worden? Het zou misschien zelfs wel veiliger zijn, want zo heb je geen kans dat je per ongeluk een mens overrijdt op de snelweg. Dit verkeersbord zou dan ook een logische vervanging zijn voor de huidige variant.

Verkeersbord Bus

Vraagje: waarom is dit nog niet eerder uitgevonden? Dit verkeersbord is namelijk bedacht voor een bus die over een auto heen kan rijden. Een briljant idee, want het zou de vertragingen door het verkeer flink verminderen. En iedereen die in een drukke stad woont, weet hoe vreselijk die zijn.

In China is zo’n bus al getoond, dus misschien komen ze daadwerkelijk wel op de wegen. Het idee is dat de bus boven het normale verkeer rijdt, maar dat de benen en wielen over iedere kant van de straat gaan als een gigantische monorail. Nogmaals: waarom is dit er nog niet?

Verkeersbord Hyperloop

De Hyperloop van Elon Musk is volop in ontwikkeling en moet met een aantal jaar werkelijkheid zijn. De bedoeling is dat dit de vervanging wordt van hogesnelheidstreinen, vliegtuigen en reizen met de auto als je naar een verre bestemming gaat. Geen zin om lang te rijden? Dan pak je dus de megasnelle Hyperloop. Als de Hyperloop er eenmaal is, komen deze verkeersborden waarschijnlijk ook vrij snel.