Rolstoelgebruikers kunnen straks in virtual reality naar de Droomvlucht

VR-Droomvlucht Efteling

De Droomvlucht-attractie in de Efteling is ontzettend gaaf en je gunt het eigenlijk iedereen om hier eens in te kunnen. Mensen met een beperking kunnen dat echter niet altijd. En daarom heeft het pretpark nu een VR-versie van de attractie gemaakt.

De attractie is een van de weinige in de Efteling waar veel mensen met een beperking om veiligheidsredenen niet in mogen. Maar gelukkig kwam een medewerker van het pretpark op het idee om een variant in virtual reality te maken. De medewerker heeft de versie zelfs helemaal zelf uitgewerkt.

In de VR-ervaring worden alle zintuigen geprikkeld en wordt de attractie nauwkeurig nagebootst. Niet alleen heb je een VR-bril op, maar er worden zelfs middelen ingezet waardoor de gebruiker hetzelfde moet voelen, ruiken en horen als de mensen die wel in de attractie mogen. Ook krijg je een koptelefoon op, zodat je in contact kunt blijven met eventuele medebezoekers.

Apart huis

Tegenover Tweakers meldt een woordvoerder van de Efteling dat het plan nog in de conceptfase zit. Welke technologie en VR-bril er precies gebruikt gaan worden, is dan ook nog niet duidelijk.

Wel weten we dat er een apart huis wordt gebouwd voor de ervaring vlakbij de reguliere uitgang van de attractie. In dat huisje zitten twee kamer, waar een rolstoelgebruiker en een eventuele begeleider samen de tour kunnen ervaren.

Zoals het er nu uitziet kunnen de eerste gasten in het voorjaar van 2018 de virtuele versie van de Droomvlucht ervaren.