Cryptovalutabedrijf Tether: ‘Hacker stal 30 miljoen dollar’

Een hacker heeft een bedrag van ongeveer 30 miljoen dollar gestolen van het bedrijf achter cryptovaluta Tether. Dat claimt het bedrijf in een waarschuwing. In de bitcoingemeenschap roept de claim echter vragen op.

Tether schrijft dat het verplaatsen van ongeveer 30 miljoen dollar van zijn valuta – usdt – het gevolg was van een “kwaadaardige actie door een externe aanvaller”. De overschrijving vond verder plaats naar een “ongeautoriseerd bitcoinadres”.

Inmiddels is er een update uitgebracht van de software van het bedrijf, waardoor de aanvaller de valuta niet vanuit het betreffende adres naar andere adressen kan overmaken. Daardoor moet het gestolen geld buiten de circulatie gehouden worden.

Tether en Bitfinex

Coindesk meldt echter dat de aankondiging op een moment komt waarop er al discussie rondom Tether bestond. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk welke banden het bedrijf heeft met Bitfinex. Bitfinex wordt beschuldigd van fraude en marktmanipulatie. Dat bedrijf zei in augustus 2016 dat het het slachtoffer was van een diefstal. Toen zou er 119.756 bitcoin ontvreemd zijn.

De aankondiging van Tether zorgt dan ook voor sceptische reacties, onder meer op Reddit.