Royole-X: Onderweg films kijken met jouw persoonlijke theater-headset

Al eerder schreven wij over de speciale Avegant Glyph-headset, die zich niet definieert als een virtual reality-bril, maar als een headset om films mee te kijken en daarmee alle Kickstarter-records verbrak. Royole gaat nu de concurrentie aan met een soort dezelfde bril: de Royole-X

De Royole-X lijkt net als de Avegant Glyph op een combinatie tussen een koptelefoon en een virtual reality-bril. Het verschil is dat de Royole-X opvoudbaar is en de projectie zoals de Avegant niet daadwerkelijk op het oog van de drager projecteert, maar op een ‘echt scherm’ wordt getoond.

product_016-1200x800

Nicole Lee van Royole laat op Engadget weten dat het verschil met VR is dat het beeld niet oneindig is, maar voelt als een 60-inch televisiescherm. Het beeld toont zo’n 3300 pixels per inch waarmee het bedrijf zegt de beste resolutie op aarde te kunnen garanderen. Daarnaast filtert de Royole-X de omgevingsgeluiden weg waardoor de gehele beleving geoptimaliseerd wordt.

De Royole-X is te bedienen door middel van een draaiknop op een speciale box waarmee je ook tot 64 GB aan video’s kunt opslaan. Hij komt daarbij met geïntegreerde wifi, draadloze streaming en een HDMI- en USB-poort. Hierdoor is de bril ook te gebruiken met bijvoorbeeld je computer, smartphone of gameconsole. In de box zit ook de batterij die zo’n vijf uur mee moet gaan. Je bestelt de Royole-X in het wit, zwart of rood hier voor zo’n 699 dollar.