Slimme shirts van Hexoskin werken voortaan samen met Runkeeper

De slimme sportshirts van Hexoskin kunnen voortaan samenwerken met diverse apps, zoals Strava, Runkeeper en Endomondo. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op de technologiebeurs CES 2016. Dit jaar presenteerde Hexoskin de tweede generatie van het slimme shirt met veel verbeteringen waaronder een batterij die 30 uur meegaat.

De hardware die bij het shirt geleverd wordt kan nu ook verbinding maken met een GPS-module, zodat je over meer accurate gegevens beschikt tijdens het sporten en eventueel je telefoon thuis kunt laten. Als je bijvoorbeeld fietst kun je de GPS-module van je fiets koppelen aan het slimme shirt. Om meer te kunnen doen met de data die het Hexoskin-shirt verzamelt, is het mogelijk om data te exporteren naar diverse apps.

De slimme shirts zullen niet direct verkrijgbaar zijn. Momenteel loopt er een crowdfundingcampagne op IndieGogo waar fanatieke sporters ervoor kunnen kiezen voor 300 dollar het bedrijf te steunen. Als het shirt later in de winkels komt te liggen zal hij voor 400 dollar over de toonbank gaan. Hexoskin verwacht in april de eerste shirts te versturen.