RTL en SBS: ‘Videodienst Amazon Prime komt naar Nederland’

De videodienst van Amazon Prime zou wel eens heel snel beschikbaar kunnen worden in Nederland. De aanwijzing daarvoor komt niet van Amazon zelf, maar van RTL-directeur Bert Habets gisteravond in het programma College Tour. De CEO van streamingsdienst Netflix, Reed Hastings, was daar te gast.

Habets zei “af en toe gedwarsboomd te worden door Amazon” bij het inkopen van rechten van series, documentaires en films voor de Nederlandse markt. “Die rechten gaan volgend jaar in. Dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben om in Nederland te lanceren.” Verder zei hij dat het hem niet zou verbazen als de videodienst van Amazon al binnen twee maanden in Nederland beschikbaar is.

Rozan Hamaker, hoofd aankoop bij SBS, zegt tegen NU.nl dat Amazon inderdaad op de Nederlandse markt actief is. Hastings, de topman van Netflix, zegt in College Tour de concurrentie te verwelkomen. Alle media-aandacht die uitgaat naar de strijd tussen Netflix en Amazon zal volgens hem alleen maar helpen om de aandacht te verleggen van lineaire televisie naar streamingsdiensten. College Tour met Reeds Hasting wordt overigens vanavond uitgezonden bij de NTR.