Rugzakcomputer van HP moet virtual reality on-the-go mogelijk gaan maken

VR Rugzak

Voor de beste VR-ervaring heb je een premiumbril zoals de Oculus Rift of HTC Vive nodig, maar geheel zonder nadelen zijn deze gadgets niet. Ze vereisen namelijk een fikse game-pc, waardoor je ook meteen aan een bureau bent geketend. HP zegt daar een bijzondere oplossing voor te hebben. De computerfabrikant werkt namelijk aan een computer verwerkt in een rugzak.

De HP-rugzak is nog in ontwikkeling, maar we weten wel dat ie Intel Core i5 of i7-processor, 3GB geheugen en een nog niet nader bepaalde videokaart bevat, aldus The Verge. De specificaties moeten sowieso vrij hoog zijn om VR aan te kunnen, maar kennelijk is het apparaat ondanks dat prima draagbaar. Al weten we ook nog niet wat ie gaat wegen.

Schermafbeelding 2016-05-27 om 16.29.21

Met de rugzak op kun je door het hele huis in VR rondlopen – maar niet voor lang. De ingebouwde batterij houdt het namelijk slechts een uur vol. Dat is vermoedelijk te wijten aan de hoge specificaties van VR – en de gulzige games die alles uit zo’n rugzak moeten trekken.

Daarnaast zal ie geheid ontzettend duur worden. Een goede VR-pc kost op het moment zo’n 1000 euro, een prijs die wel langzaamaan naar beneden wordt gedrukt door de komst van nieuwere, nog betere videokaarten.