Ruimtestation ISS nu te bekijken in Google Street View

De aarde bekijken vanaf de ruimte? Kan van de bucketlist! Het International Space Station is namelijk toegevoegd aan Google Street View. Een bezoekje brengen kan vanaf nu dus gewoon vanaf je stoel. Virtuele ruimtetoeristen kunnen in 360 graden rondkijken in verschillende modules van het ruimtestation.

In totaal zijn zeventien verschillende plekken van ISS te bekijken. De foto’s zijn gemaakt door ESA-astronaut Thomas Pesquet. Hij keerde vorige maand terug op aarde, na een missie van zes maanden. De foto’s geven een bijzonder inkijkje in het ruimtestation. Naast de vele laptops en draden zijn er ook een hoop alledaagse voorwerpen te vinden, zoals een basketbal.

Zwaartekracht

Het is de eerste keer dat een locatie buiten de aarde op Google Street View te vinden is. Om de foto’s te maken, maakte de astronaut gebruik van apparatuur die al aanwezig was op ISS. Voor de beelden moest immers een methode bedacht worden om de foto’s te maken in een omgeving zonder zwaartekracht. De plaatjes van verschillende foto’s werden uiteindelijk op aarde aan elkaar ‘genaaid’ tot een 360-gradenfoto.

Google heeft een video gepubliceerd waarin te zien is hoe het ruimtestation in 360 graden in beeld werd gebracht.