Runkeeper verandert Apple Watch series 2 in zelfstandig sporthorloge

De Apple Watch series 2 was niet de grote vernieuwing waar sommige Apple-fans misschien op hoopten. Hij ziet er hetzelfde uit en eigenlijk zijn er maar drie verschillen met zijn voorganger: hij is sneller, je kunt er mee zwemmen en er zit een GPS-module in. Dat laatste is handig voor sporters, want zij kunnen als ze gaan hardlopen of fietsen, hun prestaties precies vastleggen zonder hun telefoon te hoeven meenemen.

Dat werkt met de ingebouwde Work-out-app, maar in principe ook met apps van externe ontwikkelaars. Die moeten de mogelijkheid alleen wel toevoegen. Nike deed dat bijvoorbeeld, sterker nog: het bedrijf kwam met een speciale eigen Apple Watch. Maar gebruikers van Runkeeper moesten tot nu toe nog gewoon hun telefoon meenemen.

Met de nieuwste update van Runkeeper verandert de app je Apple Watch series 2 in een volledig sporthorloge. Hij houdt dankzij de ingebouwde GPS de route en je snelheid bij. Daarbij toont hij ook de sterkte van het GPS-signaal op het scherm. Een andere fijne functie is dat je een grafiekje ziet van je hartslag of je tempo, zodat je het verloop daarvan kan zien. Een klein detail, maar voor mensen die serieus aan het trainen zijn echt heel handig!

Al met al dus een update die de Apple Watch tot het ultieme horloge maken voor Runkeeper-gebruikers die geen echt sporthorloge willen dragen. In combinatie met bluetooth-oortjes, kun je ook nog eens muziek luisteren vanaf je Apple Watch en is er dus eigenlijk geen reden meer om je iPhone mee te nemen tijdens een hardlooprondje.

Runkeeper Apple Watch series 2