Samsung CEO Kwon Oh-hyun stapt op

De CEO van Samsung Electronics, Kwon Oh-hyun, heeft vandaag laten weten dat hij opstapt wegens een “crisis van ongekende schaal”, zo meldt BBC vandaag.

Vertrek

Kwon is één van de drie algemeen directeuren van Samsung Electronics, het dochterbedrijf van de Samsung Group. Hiernaast functioneerde hij als directeur van schermfabrikant Samsung Display en was hij lid van de raad van bestuur. Met zijn vertrek geeft hij ook aan zich niet meer voor de raad verkiesbaar te stellen zodra zijn huidige termijn wordt beëindigd in maart 2018.

Kwon vertelt al langer na te denken over zijn vertrek maar kon het niet meer uitstellen. “We worden geconfronteerd door een crisis van ongekende schaal. Ik denk dat het tijd is voor het bedrijf om opnieuw te beginnen met jonge leiders die beter kunnen reageren op de snelle ontwikkelingen binnen de IT industrie.” Zo vertelt de nu voormalig CEO in een persverklaring.

Corruptie

Topman Kwon verwijst met zijn vertrek naar een crisis binnen het bedrijf. Hij doelt hiermee op een aantal botsingen binnen het bestuur van Samsung Electronics. Vice-voorzitter van de Zuid-Koreaanse tech-gigant, Lee Jae-Yong, werd afgelopen augustus veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens omkoping en meineed. De topman houdt vol dat hij onschuldig is en ging afgelopen dinsdag zelfs in hoger beroep.

Ondanks de corruptie binnen het bedrijf, verwacht Samsung een recordkwartaal. Het bedrijf gaf afgelopen vrijdag aan een winst te maken van 10.8 miljard euro, waarmee het met 179 procent groeit ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Dit is met name te danken aan de grote vraag naar reken- en geheugenchips. Hierdoor kon Samsung steeds meer geld voor de chips vragen.