Virgin en Richard Branson bundelen krachten met Hyperloop One

De Britse holdingmaatschappij Virgin Group wil ook een steentje bijdragen aan de toekomst van vervoer. Het futuristische vervoersbedrijf Hyperloop One ontving namelijk een significante investering van het bedrijf van Richard Branson, zo meldt TechCrunch vandaag. Ook wordt Branson onderdeel van de raad van bestuur.

Virgin Hyperloop One

Er zijn nog geen officiële cijfers bekend, maar het zegt eigenlijk al genoeg dat Hyperloop One plots zijn naam heeft aangepast naar Virgin Hyperloop One. Het is een behoorlijke mondvol, en zal ongetwijfeld tot flauwe grappen leiden, maar dat maakt deze stap niet minder groot. De start-up werd slechts vier jaar geleden opgericht en belooft nu al de toekomst van vervoer op zijn kop te zetten.

De nieuwe naam van Hyperloop One houdt in dat het bedrijf toegang krijgt tot de high-tech kennis van Virgin, met gigantische projecten als Virgin Galactic op haar naam. Er verandert hiermee niets aan de missie van Hyperloop One – oh juist ja, Virgin Hyperloop One. De rebranding helpt het bedrijf verder te investeren in samenwerkingen. Ook zal de kennis van Virgin zonder twijfel bijdragen aan de ontwikkeling van de beste technologieën voor vervoer. Dat is ook hard nodig gezien het uiteindelijke doel om capsules op hoge snelheid (ruim 1000 km/u) door vacuümbuizen te laten zweven.

Vooruitgang

Hyperloop One boekt dit afgelopen jaar flink wat vooruitgang. Zo testte de start-up in augustus met succes voor het eerst haar XP-1 pod. De pod bereikte een snelheid van 309 km/u op een testbaan van slechts 500 meter lang en zweefde boven het spoor terwijl het versnelde. Het bedrijf toont hiermee aan dat het systeem daadwerkelijk kan werken.

Hyperloop One werkt ook samen met het Nederlandse Hardt aan een hyperloop-route in Nederland. Minister Schultz stelde afgelopen dinsdag dat er met beide bedrijven wordt gekeken naar wat er “nodig is om een testtraject in Nederland te realiseren”.