Samsung en HTC kondigen gelijktijdig ‘slimme handschoen’ aan

Je weet dat je een markt serieus mag gaan nemen, als er 1 april grappen over worden gemaakt door grote fabrikanten. In het geval van wearables zelfs twee exact dezelfde grappen, want zowel HTC als Samsung kondigen vandaag hun nieuwste innovatie aan: een revolutionaire, slimme handschoen!

Aan Samsung de eer om als eerste hun persbericht te lanceren. Het Koreaanse merk lanceert Samsung Fingers, een hi-tech handschoen, voorzien van allerhande slimme sensoren en internettoegang via wifi en, jawel, 5G. Het meest in het oog springende is misschien nog wel het Super EMO-led display in de palm van je hand.

Samsung-Fingers_Specifications

Het bedienen van de handschoen gaat uiteraard via slimme gebaren, zoals het opnemen van een telefoongesprek of juist het ‘wegdrukken’ van een lastige beller:

Samsung-Fingers_Gestures-01

Kort na Samsung volgt HTC met hun Gluuv. Hoewel de actiesite duidelijk laat zien dat het hier om een beta-product gaat, druipt de innovatie en ‘next-big-thingness’ natuurlijk van HTC’s handschoen af. De Gluuv bestaat uit twee componenten en synchroniseert met HTC’s nieuwe One (M8).

htc_gluuv

Naast de spectaculaire HoloCall-feature, waarmee 3D bellen ineens werkelijkheid wordt, bevat ook de Gluuv allerhande slimme bewegingssensoren om je dagelijkse acties nog makkelijker te maken, zoals ‘Social Fingerz’ of een optie om een selfie te maken door een vuist te vormen!

gluuv2

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, die 1 april grappen van Samsung en HTC. Als we dan toch iets mogen kiezen uit de lange lijst van nogal hilarische features wat we echt graag op korte termijn zouden zien, dat zou dat Samsung’s ‘Solar Charge’ zijn. Of misschien toch HoloCall. Of… Hm…
Samsung-Fingers_S-charge