Samsung en LG lanceren beide flexibele batterij

LG Chem en Samsung SDI hebben beide een buigbare batterij voor smartwatches gepresenteerd. Tijdens de beurs InterBatterij op 20 oktober in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, liet LG Chem een draadvormige batterij zien die geïnstalleerd zat in het bandje van de smartwatch.

De draadvormige batterij kan buigen tot een radius van 15 millimeter. Eerder uitgebrachte batterijen konden niet verder buigen dan een radius van 30 millimeter. Door deze update past hij precies rond de menselijke pols.

Samsung-Flexible-Battery-For-Wearables

Afgelopen juni werd LG Chem al de eerste ontwikkelaar van de hexagonal batterij die bedoeld was voor smartphones. LG Chem laat weten dat de combinatie van de hexagonal batterij en de nieuwe flexibele batterij in een apparaat ervoor moeten zorgen dat de gebruikstijd verdubbeld.

Ook Samsung presenteerde de flexibele Band batterij en de Stripe batterij op het event. De Band batterij is, net als de batterij van LG, gemaakt voor het gebruik in (smartwatch)bandjes. Samsung vermeld daarbij dat het gebruik van de nieuwe batterij de capaciteit, in vergelijking met oude batterijen, met 1,5 keer verhoogt.

Samsung heeft zijn Band batterij veelvuldig getest door hem 50.000 keer te buigen in de vorm van de menselijk pols. De batterij was daarbij in staat om zijn functionaliteit te behouden. Samsung demonstreerde daarnaast een prototype van een smartwatch dat beide types batterijen gebruikt.