Samsung en Samsonite ontwikkelen koffers die zichzelf inchecken

Vind je het ook zo irritant om constant met je koffer te zeulen als je op een vliegveld bent? Samsung en Samsonite wel, dus zij gaan een oplossing bedenken.

De techgigant en de kofferfabrikant werken op dit moment samen aan nieuwe, slimmere koffers. Allereerst krijgen deze koffers GPS, zodat je ze kunt volgen op het vliegveld en je een waarschuwing op je telefoon krijgt als je dreigt je bagage ergens achter te laten. Datzelfde geldt natuurlijk als iemand probeert je koffer te jatten.

Samsonite heeft meer goede ideeën, waaraan ze op dit moment samen met een aantal luchtvaartmaatschappijen werken. Het is namelijk de bedoeling dat je straks je koffer overal kunt inchecken. De koffer ‘vertelt’ vervolgens zelf hoe zwaar-ie is, waar je naartoe vliegt en met welke maatschappij. Zo hoef je geen uren meer te slijten in de rij bij de drukke incheckbalie.

Samsung maakt het nog een beetje bonter, want zij hopen dat je koffer straks vanzelf achter je aan komt. De koffer wordt hiervoor voorzien van een motortje, zodat je zelf nergens meer op hoeft te letten. De motoren zijn op dit moment nog te groot om in de praktijk te gebruiken, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren.