Samsung Galaxy Gear gaat gebruik van apps ondersteunen

Nu de IFA nadert en Samsung eigenlijk al een soort vooraankondiging heeft gedaan van hun smartwatch Galaxy Gear, nemen de geruchten alles behalve af. Zo blijkt dat het slimme horloge ook met apps kan communiceren en wordt de naam definitief bevestigd.

Beide nieuwsfeitjes zijn af te leiden uit twee screenshots die gisteren werden verspreid door het – doorgaans goed betrouwbare – evleaks. De foto toont twee schermen uit ‘Gear Manager’, de app die je nodig hebt om Samsung’s smartwatch met je horloge en telefoon te verbinden.

 

Als de getoonde schermen kloppen, zal de Gear in eerste instantie te koppelen zijn met je smartphone via NFC. Daarna zullen beiden apparaten met elkaar ‘pairen’ via Bluetooth.

Verder zien we het instellingen scherm, waar diverse opties worden getoond. Zo is het mogelijk verschillende soorten klokken te kiezen en is het mogelijk je apps te beheren.

Wat het screenshot echter niet 100% duidelijk maakt, is de vraag of er specifieke apps óp de smartwatch gaan draaien, of dat deze Gear-manager een tussenportaal is voor apps die voor je smartphone beschikbaar zijn. De app biedt in dat geval ondersteuning via de smartwatch middels een API en de Bluetooth-verbinding.

Samsung zal de Galaxy Gear voor het eerst aan het publiek tonen tijdens de IFA, volgende week in Berlijn.

gelekt_screenshot_galaxy_gear_manager