‘Samsung Galaxy S5 beschikt ook over vingerafdrukscanner’

In navolging van de iPhone 5s zal ook de Samsung Galaxy S5 de beschikking krijgen over een vingerafdrukscanner in de home-knop. Volgens diverse bronnen binnen het Koreaanse bedrijf is de nieuwe toevoeging ‘bevestigd’ voor de aankondiging tijdens het Mobile World Congress volgende week.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde weblog Sammobile werkt de scanner in de praktijk iets anders dan de scanner op Apple’s iPhone 5s. Zo zou de scanner werken middels een verticale ‘swipe’ over de home-knop, waarbij de scanner de oppervlakte van je vinger analyseert. Wel blijkt de scanner dus verwerkt in de home-knop, in tegenstelling tot eerdere geruchten dat het hele scherm zou kunnen functioneren als vingerafdrukscanner.

Ook blijkt Samsung de functies van de scanner verder te willen uitbreiden dan hun Amerikaanse concurrent. Zo zijn er niet één,  maar liefst 8 verschillende vingerafdrukken te registeren op de telefoon. Naast het ontgrendelen van je telefoon zouden je overige vingerafdrukken dan kunnen worden gebruikt voor het maken van snelkoppelingen of het beveiligen van betalingen.

Overigens zijn Apple en Samsung niet de enige spelers met een vingerafdrukscanner in hun telefoon, ook HTC heeft een scanner verwerkt in de HTC One Max.

Hoewel nog steeds officieel onbevestigd, twijfelt haast niemand meer dat Samsung op 24 februari aanstaande de Galaxy S5 zal aankondigen op het Mobile World Congress.