Vergeet kabels: Samsung zet komend jaar vol in op draadloze speakers

H7 Wireless Speaker

In de tweede helft van volgende week vindt in Las Vegas de CES plaats, de groot de elektronicabeurs ter wereld. Verschillende bedrijven kondigen nu alvast wat producten aan die ze daar voor het eerst aan de wereld gaan tonen. Slim, want in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw is het makkelijker om aandacht te krijgen dan tijdens de drukke beursweek. Samsung bijvoorbeeld, die kondigen nu alvast een hele reeks draadloze speakers aan.

Niet alleen onderweg wordt audio draadloos, ook in huis zijn kabels inmiddels ouderwets. Geluid stream je naar je speakers en als het aan Samsung ligt natuurlijk naar hun speakers. De fabrikant toont op CES de stijlvolle H7 Wireless Speaker en de nieuwe MS750 Soundbar die nog beter zou moeten klinken dan zijn voorgangers.

UHQ

Een belangrijk onderdeel van deze nieuwe speakers is dat er algoritmes inzitten die de kwaliteit van het geluid verbeteren. UHQ (Ultra High Quality) heet dit. De output van de speakers is 32bits-geluid, waardoor je meer details hoort. Maar als je muziek streamt op Spotify of een serie kijkt op Netflix is de audio waarschijnlijk helemaal niet 32bits.

De oplossing is dat de speakers van Samsung het geluid upscalen tot 32bit. Hoe dat klinkt en of je het überhaupt gaat horen, is echter afwachten.

H7 Wireless Speaker

Maar ook los van de UHQ-ondersteuning zijn de nieuwe draadloze speakers van Samsung vet. De H7 Wireless Speaker is een metalen bakbeest met een strak design. Een beetje retro en tegelijkertijd modern, heel anders dan we van Samsung gewend zijn.

MS750 Soundbar

De MS750 Soundbar ziet er ook strak uit. Een groot voordeel is dat er een subwoofer ingebouwd is. Deze hoef je dus niet meer los te kopen en neemt ook geen extra ruimte in. De vraag is natuurlijk wel of het geluid hierdoor net zo vet is, als wanneer je een subwoofer onder je bank legt.

Hoe de MS750 Soundbar en H7 Wireless Speaker in de praktijk klinken gaan we horen op de CES. Hopelijk vertelt Samsung dan ook hoeveel deze draadloze speakers gaan kosten,