Zuid-Koreaans bedrijf maakt de robot uit je nachtmerries werkelijkheid

Gigantische robots die twee keer zo groot zijn als mensen, met lange armen die wild om zich heenslaan en alles op hun weg vernietigen. Ik kan zo tien films noemen waarin dit voorkomt, maar gelukkig zijn het maar films. In het echt zijn robots een stuk onschuldiger. Tenminste… Het Zuid-Koreaanse bedrijf Hankook Mirae Technology heeft een robot ontworpen die verdacht veel lijkt op de killerrobots uit Hollywood.

De Method-2, zoals het monster heet, is bijna 4 meter hoog en weegt 1300 kg. Zijn gigantische armen alleen al wegen 130 kg per stuk! Gelukkig is deze robot niet gemaakt om te vechten, maar om ‘normale’ arbeid te verrichten op plekken waar extra bescherming en/of kracht vereist is. Al ziet Hankook Mirae Technology daarbij ook militaire toepassingen voor zich.

Je hoeft niet bang te zijn dit je binnenkort oog in oog staat met de Method-2. Het gaat om een prototype dat bedoeld is voor onderzoek, zegt het bedrijf tegen Phys. De besturing gebeurt trouwens door iemand die in de buik van de robot zit. Zelfstandig met zijn grote armen om zich heen slaan doet hij dus niet.

Dat de robot veel lijkt op de angstaanjagende robots uit diverse films is trouwens niet vreemd. Hankook Mirae Technology kreeg bij het ontwerpen hulp van Vitaly Bulgarov, die onder meer meewerkte aan de special effects van Transformers, Robocop en Terminator. Dit zijn enkele designs die hij maakte voor het bedrijf:

Designs van Hankook Mirae Technology Method-2

Designs van Hankook Mirae Technology Method-2

Designs van Hankook Mirae Technology Method-2

Designs van Hankook Mirae Technology Method-2