Samsung maakt een verticale televisie voor millennials

Samsung-Sero

Samsung heeft nieuwe televisie onthuld, die iets anders is dan andere schermen. Het gaat om de Sero, een tv ontworpen voor de millennial-generatie en zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is. Dat meldt The Verge.

De televisie van 43 inch heeft de optie om 90 graden gedraaid te worden. Je normaal gesproken horizontale scherm kun je daardoor ook verticaal gebruiken. Samsung zegt dat dit gedaan is omdat de meeste mobiele content verticaal is. Het idee is dus dat je al die Snaps en YouTube-video’s ook goed kunt bekijken op je televisie.

De Sero is dan dus ook ontworpen om je over te halen om meer van de dingen op je smartphone op je televisie te kijken. De televisie heeft ook 4.1 channel, 60W-speakers en een geïntegreerde standaard. Daarmee moet de televisie ook een hub worden voor het streamen van je muziek.

Gebruik je de Sero niet als gewone televisie of een uitbreiding van het scherm van je smartphone, dan kan hij ingezet worden als een gigantisch digitaal fotolijstje of een visualisatie van je muziek. Ook kun je de spraakassistent van Samsung, Bixby, gebruiken.

Beschikbaarheid

Helaas voor ons is de Sero vooralsnog niet in Nederland te verkrijgen. De televisie moet eind mei voor ongeveer 1.600 dollar verkocht worden in Zuid-Korea. Of en wanneer het apparaat naar andere landen komt, is nog onduidelijk.