Samsung onderzoek automogelijkheden: wanneer komt de Galaxy Car?

Samsung Renault

Het ene na het andere techbedrijf richt zich meer op de automarkt, en dan kan Samsung natuurlijk niet achterblijven. Volgens data van Thomson Reuters IP & Science investeert Samsung sinds een paar jaar flink in het onderzoek van autotechnologie. Dat valt af te leiden uit de patenten die sinds 2010 werden aangevraagd door het bedrijf.

Twee derde van alle patenten die Samsung tussen 2010 en 2013 bemachtigde, gaat over technologie voor in de auto. In veel gevallen zou het gaan om elektrische auto’s, of onderdelen hiervoor. De patenten van 2014 en 2015 werden niet onderzocht, omdat deze pas later openbaar worden gemaakt.

Het is makkelijk om te zeggen dat Samsung hiermee achter bijvoorbeeld Apple aan gaat, maar: geruchten over een auto van Apple verschenen pas in 2015, vijf jaar voor de vroegste patenten die zijn geanalyseerd. Het lijkt er daarom op dat de techbedrijven onafhankelijk van elkaar besloten de automarkt te onderzoeken en dat de resultaten daarvan nu gelijktijdig opduiken.

Tegelijk is dit niet een heel erg nieuwe markt voor Samsung. Het bedrijf heeft samen met Renault al langer een productietak voor auto’s, die zich vooral richt op elektrische voertuigen. Daar wordt op het moment gewerkt aan energietechnologieën voor auto’s, met bijvoorbeeld zonnepanelen.