Amerikaanse professor maakt smartphone-lader die werkt met lichaamswarmte

Professor Daryush Ila aan de Fayetteville State-universiteit in Amerika werkt aan een gespecialiseerde smartphone-lader, die werkt met behulp van lichaamswarmte. Door de smartphone met bijbehorende case in je hand te houden, zou hij al worden opgeladen.

De smartphone-lader gebruikt een kleine laag plastic en een speciaal materiaal, waarmee stroom uit hitte wordt gegenereerd. Door alleen al de smartphone vast te houden, zou er genoeg stroom ontstaan om deze op te laden. Daarvoor gebruikt Ila een aantal eigen uitvindingen, waarmee nanokristallen worden omgezet naar een materiaal dat stroom genereert.

Ila zegt dat hij al tien jaar aan zijn uitvinding werkt, maar dat hij nu bijna klaar is. Hij hoopt dan ook om binnen tien maanden een versie klaar te hebben voor productie. Al duurt het wellicht nog even totdat de oplader in de winkels hangt. Ila wil in de zomer van 2016 eerst prototypes maken, die op de universiteit uitgeprobeerd kunnen worden. Deze prototypes zouden ook verkocht kunnen worden.

Overigens is dit niet de eerste keer dat we over zulke technologie horen: vorig jaar was er een vergelijkbare uitvinding, die vooral handig moest zijn voor wearables.