Samsung presenteert 64 megapixel-sensor voor camera’s op smartphones

Samsung-64-megapixel-sensor

Telefoons krijgen steeds betere camera’s. Dit jaar zagen we smartphones van Samsung, Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi die een camera met maar liefst 48 megapixels hadden. Maar in de toekomst worden de lenzen nog beter. Samsung heeft namelijk een 64 megapixel-sensor gepresenteerd, meldt The Verge.

De nieuwe beeldsensor heet de ISOCELL Bright GW1 en bevat dus een resolutie van 64 megapixels. De nieuwe sensor maakt beelden van 16 megapixels door vier pixels samen te brengen naar één. Dat is vergelijkbaar met hoe de bestaande 48 megapixels-sensoren 12 megapixel-foto’s maken.

De sensor bevat dezelfde pixels met afmetingen van 0.8μm gebruikt die nu in de 48 megapixel-variant van Samsung zit. Dit betekent dat de nieuwe sensor grotere afmetingen heeft, waardoor het meer licht kan vangen. De sensor zal echter ook meer ruimte innemen op de telefoon.

Nieuwe telefoons

Naar verwachting gaat de nieuwe sensor in de tweede helft van dit jaar in massaproductie. De ISOCELL Bright GW1 kan dus verschijnen op telefoons die aan het einde van 2019 gepresenteerd worden.